• HOME
  • Restaurant tips
  • Canarische wijnen
    • Info Pagina
    • Regio's en meer
    • Bodega Bezoeken
  • Weetjes
  • Blog
  • facebookpagina












Recente posts.



Raak geïnspireerd, lees onze posts!!





De tips van de 'grote chef's' van Tenerife.



Een van de problemen van mensen die buiten hun gebied van hun gastronomische kennis reizen, worden geconfronteerd, is kiezen waar te gaan eten.

De juiste keuze maken uit de vele restaurants is niet altijd makkelijk. Deze groep kan een goede leidraad zijn en soms krijg je een tip van vrienden, maar niet iedereen heeft dezelfde smaken of budget.


lees meer

CASA JOSÉ CAÑÓN, AFUR



Op 85-jarige leeftijd lacht José Alonso Jiménez hardop. Leunend achter een oude houten en glazen toonbank die nog steeds eten en snoep bewaart van wat ooit “het” trefpunt van Afur was, stelt hij zich vrolijk voor aan de bezoekers. "Ik ben José Cañón, tot uw dienst". Sinds de oprichting, Bar Casa José Cañón, is hij al 60 jaar huisbaas en vandaag vormt zijn figuur de levende herinnering aan de lokale geschiedenis van dit kleine gehucht in het Anaga-massief.


lees meer

Guía Repsol (Repsol gids)



De Repsol-gids (Guía Repsol) is de Spaanse toeristengids die in 1979 werd opgericht en die informatie geeft over de plaatsen op uw reis waarbij veel belang wordt gehecht aan de gastronomie.

Voor de beoordeling van het restaurant houden de critici van de gids rekening met de locatie, de wijnkaart, de service en de kookstijl. De gids houdt ook rekening met de concurrentie in de gemeente, dat wil zeggen, "het gastronomische niveau van het gebied". Er wordt ook rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus een beetje de Spaanse tegenhanger van de Michelingids. Maar in plaats van sterren zoals bij Michelin worden er bij de Repsol-gids “zonnen” of “sols” gebruikt.


lees meer

avocado



De 'viagra' van de Azteken die op de Canarische Eilanden wordt verbouwd.

Oorspronkelijk uit Mexico, noemden de oude Azteken de avocado 'Ahuacatl', wat 'testikel' betekent. Hoewel men gelooft dat dit te wijten was aan hun gelijkenis in vorm, waren de geloofsgenoten van Moctezuma niet erg misleid over hun eigenschappen. Avocado verbetert door het hoge gehalte aan foliumzuur de seksuele kracht, helpt bij het zwangerschapsproces en is erg gezond. De regio waar Avocado’s het meest worden geconsumeerd is: de Canarische Eilanden.


lees meer

Ambachtelijke bieren op de Canarische eilanden



Wie aan de Canarische eilanden denkt zal deze waarschijnlijk eerder associëren met wijn dan met ambachtelijk bier als we spreken over “ambachtelijke brouwsels”.

Toch zijn er momenteel 28 ambachtelijke brouwerijen op de Canarische eilanden. Met uitzondering van La Graciosa heeft ieder eiland een of meerdere brouwerijen. Dat is toch verrassend veel vind ik voor een eilandengroep in de Atlantische oceaan met net geen oppervlakte van 7500km².


lees meer

Pescados Canarios (Canarische vissen)



Canarische vissen onderscheiden zich door de leefomgeving waarin ze hun leven ontwikkelen.

De Canarische eilanden liggen een stuk in de Atlantische Oceaan en vooral in het midden van een van de belangrijkste oceaanstromingen op de planeet die er voor zorgt ervoor dat allerlei soorten vissen rond de eilanden leven.


lees meer

SECRETO DE CHIMICHE



Chef Pau Bermejo staat sedert een tijdje aan het roer bij El Secreto de Chimiche (ex Casa-Fito)

Pau Bermejo, die tot voor kort in restaurant La Septima in de hoofdstad Santa Cruz in de potten roerde, bevindt zich nu dus in de keuken van Casa Fito, in Chimiche (Granadilla).


lees meer

1 JAAR TAFELEN IN TENERIFE



Op zaterdag 1 december 2018 is het precies 1 jaar geleden dat de Facebookgroep Tafelen in Tenerife werd opgericht.

Tijd dus voor een kleine bloemlezing en een leuke wedstrijd waarbij de winnaar mag gaan tafelen met 2 personen in Le Penon in El Medano.

Het wedstrijdreglement kunt u hier lezen:


lees meer

de juiste prijs



De juiste prijs was ooit een populair tv-programma op de Belgische en Nederlandse televisie. Een collega-foodie deed onlangs de volgende vaststelling in verband met prijsverschillen voor enkele traditionele Canarische gerechten op diverse plaatsen op Tenerife.


lees meer

lapas, proef de canarische eilanden



Lapas is een van mijn favoriete Canarische gerechten. Wanneer ze correct bereid zijn een ware lekkernij. In de Canarische archipel worden lapas geconsumeerd sinds de tijd van de Guanches, de originele inwoners van de Canarische eilanden....


lees meer

Los quesos canarios



Op alle Canarische eilanden wordt geiten- en schapenkaas geproduceerd maar alle Canariërs zullen direct toegeven dat die van Fuerteventura de kroon spant. De onovertroffen Queso Majorero werd als eerste van Spanje beloond met een eigen Denominación de Origen (DOC), een eer voorbehouden aan de beste producten.


lees meer

tajao, boter bij de vis ii



Is het kleine dorpje Tajao werkelijk het Mekka van de visrestaurants op Tenerife? Volgens de een wel , volgens de ander niet. Je moet natuurlijk al een beetje moeite doen om er te geraken en was het niet van de visrestaurants, dan zou niemand waarschijnlijk ooit van dit charmante dorpje hebben gehoord want verder dan wat culinair vertier valt er hier niets te beleven.


lees meer

Een goede restaurant recensie schrijven



Op de site van Tafelen in Tenerife staan bewust geen recensies in de vorm van sterren of punten. De reden hiervoor is dat smaken en kleuren nu eenmaal enorm verschillen van persoon tot persoon. Toch kom je vroeg of laat in confrontatie met een of andere beoordelingssite.


lees meer

CASa Fito



De parel van Tenerife.

Een beetje weggestoken tussen de heuvels in het zuiden nabij het kleine dorpje Chimiche vind je Casa Fito, een pareltje van een restaurant. Chef Filiberto Sacramento, beter bekend als Fito, is een perfectionist met groot respect voor het product waar hij mee werkt.


lees meer

BYE BYE BELGIUM



Bart & Sofie uit Kuurne (België) hadden een grote droom om ooit een eigen zaak te runnen op een zonnig oord. Waar dat zou worden hadden ze toen nog niet uitgemaakt maar ooit ging het er van komen, dat stond vast! We zeggen en schrijven anno 2007. Er was nog ruimschoots tijd om dat uit te vissen.


lees meer

los abrigos, boter bij de vis!



Kleurrijke vissersboten dobberen op het water van een charmante kleine haven in een gezellig dorp genaamd Los Abrigos genesteld aan de zuidkust van Tenerife, niet ver van de luchthaven Reina Sofia. Weg van de drukte en neonreclames van toeristenplaatsen zoals Los Cristianos en Playa de las Amercas, is dit een nog voorbeeld van het echte gezellige Tenerife.


lees meer

rancho canario



De archipel van de Canarische eilanden is de thuisbasis van deze lekkere kikkererwten-aardappel-noedelsoep met vlees. Er zijn talloze mogelijkheden en combinaties mogelijk. Meestal is het een variatie met bacon en worst. Als alternatief of in aanvulling kan rundvlees of gevogelte ook gebruikt worden.
Extra teentjes knoflook voor het typische aroma en saffraan voor kleur en andere smaakstoffen stimuleren de zintuigen.


lees meer

DE CULINAIRE ZOEKTOCHT NAAR 'PRIJS VS. KWALITEIT'



Veel mensen gaan graag lekker eten en vaak komt de vraag ‘lekker en niet duur’ naar voren.
Lekker eten doen we allemaal graag en over de prijs wordt soms onderling deftig gediscussieerd.
Op Tenerife is er een grote diversiteit aan gerechten en smaken, dus bereid u misschien wat voor als u van plan bent ergens gezellig te gaan tafelen wat uw wensen precies zijn!


lees meer

De geschiedenis van de wijnbouw op Tenerife



Reeds in 1496, kort na de verovering van Tenerife door de Spaanse kroon, werd als eerste wijnsoort de zoete Malvasia wijnstok uit Kreta geïmporteerd en gecultiveerd. Omdat Tenerife tot een van de zonnigste gebieden van Europa behoort, ontstond er een hele zoete en tot 15% sterke wijn, die de toenmalige smaakpapillen van de Europeanen goed trof.


lees meer

Guachinches de "familiebedrijfjes" van Tenerife



Wie op de Canarische Eilanden vakantie houdt en moe is van al die dure restaurants, die dient zich in zijn auto te zetten en gewoon naar een dorpje in de bergen te rijden en daar te zoeken naar uithangbordjes waar "Se vende vino" of "Guachinche" op staat. Want een Guachinche is een klein gezellig lokaal, meestal in de garage van een huis.


lees meer

Guachinche Nunca es lejos



Guachinche Nunca es lejos.....Een beetje misleidende naam " Nooit ver weg " Deze guachinche ligt in La Crujera, Santa Ursula, Calle de Las Turcas nr 60
* Ver weg van de grote wegen en ingeplant op een bergflank, tussen de wijngaarden. Je moet al een goede chauffeur zijn en een degelijke wagen hebben om er te geraken


lees meer

tegen de sterren op



Op woensdag 22 november werd in het Abama Ritz Carlton resort de nieuwe Michelin gids 2018 ‘Spanje en Portugal’ gepresenteerd. Voor de eerste maal gebeurde dit in Tenerife. Twee toprestaurants hebben van de Michelin Gids een derde ster erbij gekregen waardoor er nu in Spanje 11 restaurants zijn met drie Michelin sterren.


lees meer

TAFELEN IN TENERIFE



OP ZOEK NAAR DE PARELTJES VAN HET EILAND